🍽️ Množství: neuvedeno
🍪 Popis
Už jste zkusili žebra pečená na medu? Pokud máte rádi jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá. 😉 Podávejte je posypaná petrželkou, s grilovanou kukuřicí na másle a s chlebem.
🍓 Ingredience
- vepřová žebra 2 ks
- uzená mletá paprika 3 lžíce
- sušená mletá cibule 2 lžíce
- sušený česnek 1 lžíce
- mleté chilli 1 lžička
- sůl 1 lžička
- černý pepř 1 lžička nebo kousek chilli papričky
- hořčice 1 lžíce
- kvalitní kečup 2 lžíce
- tekutý med 2 lžíce
- hrst sekané petrželky
- kukuřice a chléb k podávání
🥘 Postup přípravy
1
Koření promíchejte v míse a přidejte hořčici, kečup a med.
2
Žebírka potřete a vložte na 2–4 hodiny marinovat do lednice.
3
Troubu zapněte na 140 °C. Žebírka vložte do pekáče, lehce podlijte vodou a přiklopte.
4
Pečte 2–3 hodiny, dokud nebudou krásně měkká. Posledních deset minut pečte žebra pod grilem, aby se vytvořila zkaramelizovaná kůrka.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://catandcook.cz/medova-zebirka/








Napsat komentář