🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 4-5 porcí
🍪 Popis
Tento recept pochází ze severoindického státu Paňdžáb a spolehlivě okouzlí všechny vegetariány. Paneer je indický sýr, který texturou připomíná cottage a pevností sýr halloumi. Než ho přidáte do omáčky, ze všech stran ho opečte – jeho karamelizované okraje dodají jídlu skvělou „ořechovou“ chuť. Slovo kadhai lze přeložit jako wok, což je také nejlepší pánev, kterou k jeho přípravě můžete použít
🍓 Ingredience
- zelená paprika 1 ks
- mletá kurkuma 1/2 lžičky
- rajčatový protlak 2 lžíce
- sušené listy pískavice 1 lžička
- čerstvý koriandr, nasekaný 2 lžíce
- zelené chilli papričky, naříznuté 2–3 ks
KOŘENÍ KADHAI:
- semínka koriandru 1 lžička
- sušené chilli papričky 3 ks
🥘 Postup přípravy
Nejprve připravte koření kadhai. Semínka koriandru a chilli papričky opékejte nasucho v pánvi na středním stupni, až se rozvoní. Nechte je mírně zchladnout a rozemelte v mlýnku na koření nebo roztlučte v hmoždíři. Do receptu budete potřebovat 2 lžičky směsi.
Sýr nakrájejte na 5mm plátky nebo na kostky. V pánvi rozehřejte olej, ztlumte na střední teplotu a opečte sýr ze všech stran dozlatova. Vyjměte ho a nechte okapat na papírových utěrkách.
Mezitím omyjte zázvor, podle potřeby ho oloupejte, a nakrájejte na tenké hranolky. Cibuli oloupejte a rozkrájejte na měsíčky. Ve volné pánvi osmažte v rozehřátém oleji semínka koriandru, až se rozvoní. Přidejte zázvorovou pastu a zázvor a za stálého míchání opékejte dohněda. Osolte, vsypte cibuli a restujte ji zhruba 3 minuty, až lehce změkne.
Mezitím nasekejte nadrobno rajčata. Papriky zbavte semínek a nakrájejte na nudličky. Do pánve přidejte kurkumu, 2 lžičky koření kadhai, rajčata a rajčatový protlak a restujte 1 minutu. Vsypte papriky, zalijte 200 ml vody, promíchejte, ztlumte teplotu a povařte 3–4 minuty do zhoustnutí.
Do pánve vraťte osmažený sýr a listy pískavice a promíchejte. Ozdobte koriandrem a chilli papričkami.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://fresh.iprima.cz/recepty/paneer-kadhai-s-rajcaty-a-paprikami








Napsat komentář