🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

smažené v pikantní rajčatové omáčce jsou oblíbenou a tradiční součástí španělských tapas. Podávejte je jako chutný první chod spolu s kvalitní sušenou šunkou – vhodné jsou třeba jamón serrano či – a sklenkou vychlazeného suchého .

🍓 Ingredience

  • brambory, oloupané 300 g
  • 2 lžíce
  • šalotka, oloupaná a nasekaná 1 ks
  • česnek, oloupaný a nasekaný 1 stroužek
  • sušená 1 ks
  • sherry 1 lžíce
  • konzervovaná soudková rajčata 400 g
  • a čerstvě namletý černý pepř
  • pálivá 1 lžička
  • nasekaná hladkolistá na ozdobu

🥘 Postup přípravy

1
Brambory uvařte v osolené vroucí vodě doměkka. Poté je slijte, nechte vychladnout a nakrájejte na kostičky.

2
Mezitím připravte pikantní rajčatovou omáčku. V menší pánvi či rendlíku rozehřejte 1 lžíci oleje. Přihoďte šalotku a česnek a do pánve rozdrobte též sušenou chilli papričku. Ingredience za stálého míchání restujte 1–2 minuty, dokud nezačnou vonět. Pak přilijte a restujte další 1 minutu, dokud obsah pánve nebude mít konzistenci sirupu. Přidejte konzervovaná rajčata a dobře promíchejte. Okořeňte solí, pepřem a uzenou paprikou. Zvyšte plamen a přiveďte k varu. Omáčku vařte v nezakryté pánvi a za častého míchání (aby se rajčata rozpadla) 10–15 minut, dokud nezhoustne.

3
Vezměte jinou, větší pánev či rendlík a rozehřejte v ní zbylý olivový . Přidejte vychladlé kostičky brambor, osolte a za častého míchání smažte ze všech stran do zlatohněda. Hotové brambory zalijte rajčatovou omáčkou, ozdobte petrželovou natí a podávejte horké nebo při pokojové teplotě.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *