🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

V míse rozšleháme tvaroh s třtinovým cukrem, dvěma vejci a citronovou kůrou. Přimícháme rozinky a necháme stát.

V další míse dobře rozšleháme v mléce dva žloutky, přidáme krystalový cukr a počkáme, až se rozpustí.

Bagetu nakrájíme na plátky. Zapékací formu dobře vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Třetinu plátků bagety postupně namočíme do mléčné směsi a rozložíme je na dno vymazané formy. Přidáme polovinu tvarohové náplně a vše zopakujeme ještě jednou. Na závěr utvoříme vrstvu z poslední třetiny namočených plátků bagety, naplněnou formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut.

Zbylé dva vyšleháme se špetkou soli do pevna. Přidáme prosátý a vyšleháme dotuha. Žemlovku vyjmeme z trouby, kterou zahřejeme na nejvyšší teplotu. Povrch žemlovky zakryjeme sněhem, vrátíme ji zpět do trouby a krátce zprudka zapečeme dozlatova.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *