🕒 Doba přípravy: 75 min.

🧑‍🍳 Náročnost: obtížné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • máslo 1 kus (na vymazání)
  • 1 hrst (na vysypání)

Na polevu:

Na náplň:

  • broskve 600 gramů
  • těstoviny 16 kusů (Cannelloni – )
  • 70 gramů
  • 1 decilitr
  • 2 lžíce (lze nahradit javorovým sirupem)
  • šťáva citronová 1 lžíce
  • moučka škrobová 1 lžíce
  • 1 lžička (mletá)

🥘 Postup přípravy

Pudinkový prášek a 2 lžíce cukru rozmícháme v 1 dl mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme pudinkovou směs a na mírném ohni za stálého míchání vaříme 2 minuty. Hustou směs odstavíme z ohně, za častého míchání ji vychladíme a pak vmícháme vejce.

opečeme za stálého míchání na suché pánvi. V kastrůlku svaříme nebo med s vodou, citronovou šťávou, vanilkovou dření a zbylým cukrem a vmícháme tři čtvrtiny mandlí, skořici a na kousky nakrájené broskve. Škrobovou moučku rozmícháme v troše studené vody, vmícháme do horké směsi a za stálého míchání minutu povaříme na mírném ohni. Odstavíme ji z ohně a necháme vychladnout.

Cannelloni naplníme připravenou broskvovou směsí a naskládáme je těsně vedle sebe do vymazané a vysypané zapékací mísy. Když je dno pokryté, potřeme cannelloni částí pudinkové kaše a urovnáme na ně druhou řadu naplněných těstovin. Přelijeme je zbylou pudinkovou kaší a posypeme zbylými mandlemi.

Naplněnou mísu vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a zapečeme 40 minut. Cannelloni můžeme podávat horké nebo i studené.

☕️ Poznámka

Můžete ji podávat jako sladké jídlo nebo originální dezert.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *