🕒 Doba přípravy: 30 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Pro všechny, kteří mají rádi ostřejší jídla je thajské červené kari tou pravou volbou. Pikantní, lehké jídlo plné barev a chutí vám zaručeně učaruje. Z vlastní zkušenosti víme, že zeleninu můžete zaměnit podle chuti – skvělá je i , , , , cukrový hřášek či malé klásky .

🍓 Ingredience

K PODÁVÁNÍ

  • jasmínová
  • vařená
  • bazalka
  • thajská, lístky
  • lístky
  • lístky
  • limeta
  • klínky

🥘 Postup přípravy

V hluboké pánvi na středním ohni rozehřejte . Přidejte cibuli a restujte přibližně minutu. Vmíchejte červenou kari pastu a ještě chvilku restujte do rozvonění. Vlijte kokosové , promíchejte a přiveďte k varu.
2
Do omáčky vložte kousky lososa a vařte 2–3 minuty. Pak přidejte , červenou papriku a lilek, dochuťte cukrem a rybí omáčkou a podle potřeby dosolte. Vařte další 2–3 minuty, až je losos úplně uvařený, ale stále křupavá.
3
Podávejte s vařenou jasmínovou rýží, posypané čerstvými bylinkami a doplněné klínky limety.

☕️ Poznámka

Červená kari pasta: Do mixéru vložte 1 oloupanou šalotku, 2 oloupané stroužky česneku, 2 nahrubo pokrájené stonky citronové trávy, 5cm kousek zázvoru, 1 očištěnou červenou papriku, 1 lžíci rybí omáčky, 1 lžičku soli, 1 lžičku chilli vloček, 1 lžičku mletého černého pepře a 2 lžíce rostlinného oleje. Rozmixujte do hladké pasty.

Energie 1088 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 76 g
Tuky 46 g
Vláknina 9 g

https://www.apetitonline.cz/recept/thajske-cervene-kari-s-lososem




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *