🕒 Doba přípravy: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Pro všechny, kteří mají rádi ostřejší jídla je thajské červené kari tou pravou volbou. Pikantní, lehké jídlo plné barev a chutí vám zaručeně učaruje. Z vlastní zkušenosti víme, že zeleninu můžete zaměnit podle chuti – skvělá je i cuketa, brokolice, dýně, brambory, cukrový hřášek či malé klásky kukuřice.
🍓 Ingredience
- rostlinný olej 1 PL
- cibule 1 ks
- nakrájená na měsíčky
- kari pasta červená 1 PL
- kupovaná nebo domácí (viz Recept navíc)
- kokosové mléko 400 ml
- losos 250 g
- filet bez kůže, pokrájený na 5cm kousky
- žampiony 4 ks
- hnědé, nakrájené na plátky
- paprika červená 1 ks
- očištěná a nakrájená na plátky
- lilek 1 ks
- menší, nakrájený na kousky
- krupicový cukr 1 PL
- rybí omáčka 2 PL
- sůl
🥘 Postup přípravy
V hluboké pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte cibuli a restujte přibližně minutu. Vmíchejte červenou kari pastu a ještě chvilku restujte do rozvonění. Vlijte kokosové mléko, promíchejte a přiveďte k varu.
2
Do omáčky vložte kousky lososa a vařte 2–3 minuty. Pak přidejte houby, červenou papriku a lilek, dochuťte cukrem a rybí omáčkou a podle potřeby dosolte. Vařte další 2–3 minuty, až je losos úplně uvařený, ale zelenina stále křupavá.
3
Podávejte s vařenou jasmínovou rýží, posypané čerstvými bylinkami a doplněné klínky limety.
☕️ Poznámka
Červená kari pasta: Do mixéru vložte 1 oloupanou šalotku, 2 oloupané stroužky česneku, 2 nahrubo pokrájené stonky citronové trávy, 5cm kousek zázvoru, 1 očištěnou červenou papriku, 1 lžíci rybí omáčky, 1 lžičku soli, 1 lžičku chilli vloček, 1 lžičku mletého černého pepře a 2 lžíce rostlinného oleje. Rozmixujte do hladké pasty.








Napsat komentář