🕒 Doba přípravy: 1 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Občas stačí jen lehká obměna a vykouzlíte jídlo, které si všichni zamilují. Hedvábná kaše, křupavé rybí prsty v parmazánové strouhance a křehký salát. Na obyčejné rybí prsty už si nikdo ani nevzpomene.
🍓 Ingredience
NA RYBÍ STRIPSY
- mouka pšeničná hladká 0.33 hrnku
- sůl 0.5 ČL
- pepř čerstvě mletý
- vejce 2 ks
- strouhanka panko 1 hrnek
- parmazán 0.33 hrnku
- tilápie 600 g filety
- rostlinný olej na plech
- citron klínky, k podávání
NA BRAMBOROVOU KAŠI
NA SALÁT COLESLAW
- zelí bílé 0.25 ks
- zelí červené 0.25 ks
- mrkev 2 ks
- zakysaná smetana 4 PL tučná
- pažitka 1 svazek nakrájená nadrobno
- hořčice dijonská 0.5 ČL
- sůl
- pepř čerstvě mletý
🥘 Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 220 °C. V misce smíchejte mouku, sůl a pepř podle chuti, v druhé prošlehejte vejce, ve třetí promíchejte strouhanku s parmazánem. Rybí filety nakrájejte na silnější proužky nebo kousky, a postupně je obalujte nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v parmazánové strouhance. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a potřený či pokapaný olejem. Dejte péct na 10–15 minut, v polovině času pečení obraťte.
2
Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kusy, dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte, přiveďte k varu a uvařte doměkka. Slijte, přidejte máslo nakrájené na plátky, přilijte polovinu mléka a rozšťouchejte. Dolévejte zbylé (či další) mléko a rozmíchejte do ideální konzistence. Podle chuti dosolte.
3
Na coleslaw nakrájejte zelí na nudličky, mrkev nastrouhejte nahrubo a obojí dejte do misky. Zakysanou smetanu promíchejte s pažitkou, dijonskou hořčicí a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte se zelím a mrkví, podle chuti dosolte.
4
Rybí stripsy podávejte s bramborovou kaší a coleslawem.
☕️ Poznámka
Rybu krájejte na silnější kousky a pečte zprudka, jen tak se v troubě nevysuší. Rybí stripsy jsou mimochodem skvělé i jako zobání k televizi, zvláště, když rybu nakrájíte na kousky velikosti sousta.








Napsat komentář