Rybí stripsy s bramborovou kaší a coleslawem

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Občas stačí jen lehká obměna a vykouzlíte jídlo, které si všichni zamilují. Hedvábná kaše, křupavé rybí prsty v parmazánové strouhance a křehký . Na obyčejné rybí prsty už si nikdo ani nevzpomene.

🍓 Ingredience

NA RYBÍ STRIPSY

  • mouka pšeničná hladká 0.33 hrnku
  • 0.5 ČL
  • pepř čerstvě mletý
  • vejce 2 ks
  • panko 1 hrnek
  • parmazán 0.33 hrnku
  • tilápie 600 g filety
  • rostlinný na plech
  • klínky, k podávání

NA BRAMBOROVOU KAŠI

  • 1 kg
  • sůl
  • máslo 150 g na plátky
  • 200 ml nebo podle potřeby, teplé
  • petrželka hladkolistá, na ozdobení

NA SALÁT COLESLAW

🥘 Postup přípravy

1
Troubu předehřejte na 220 °C. V misce smíchejte mouku, sůl a pepř podle chuti, v druhé prošlehejte vejce, ve třetí promíchejte strouhanku s parmazánem. Rybí filety nakrájejte na silnější proužky nebo kousky, a postupně je obalujte nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v parmazánové strouhance. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a potřený či pokapaný olejem. Dejte péct na 10–15 minut, v polovině času pečení obraťte.
2
Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kusy, dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte, přiveďte k varu a uvařte doměkka. Slijte, přidejte máslo nakrájené na plátky, přilijte polovinu mléka a rozšťouchejte. Dolévejte zbylé (či další) mléko a rozmíchejte do ideální konzistence. Podle chuti dosolte. 
3
Na coleslaw nakrájejte zelí na nudličky, mrkev nastrouhejte nahrubo a obojí dejte do misky. Zakysanou smetanu promíchejte s pažitkou, dijonskou hořčicí a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte se zelím a mrkví, podle chuti dosolte.
4
Rybí stripsy podávejte s bramborovou kaší a coleslawem.

☕️ Poznámka

Rybu krájejte na silnější kousky a pečte zprudka, jen tak se v troubě nevysuší. Rybí stripsy jsou mimochodem skvělé i jako zobání k televizi, zvláště, když rybu nakrájíte na kousky velikosti sousta.

Energie 4611 kcal
Bílkoviny 269 g
Sacharidy 441 g
Tuky 200 g
Vláknina 18 g

https://www.apetitonline.cz/recept/rybi-stripsy-s-bramborovou-kasi-coleslawem




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *