🕒 Doba přípravy: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Letošní rok cestování po světě nepřeje, pojďme si proto některé země připomenout alespoň jídlem! Dnes navštívíme Bulharsko s jejich typickým šopským salátem. Potřebujete jen pár běžných druhů zeleniny, slaný sýr a octovou zálivku.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Rajčata, okurku a papriku nakrájejte na kousky velikosti sousta. Cibuli nakrájejte na čtvrt kolečka. Petržel nasekejte nahrubo. Vše promíchejte a dejte vychladit do lednice.
Krok 2: Mezitím si připravte zálivku: Ocet smíchejte s olejem a trochou soli a pepře. V některých receptech se do zálivky přidává ještě trocha typického bulharského koření čubrica nebo „šarena sol“, což je bulharská kořeněná sůl. I bez tohoto koření je ale salát skvělý.
Krok 3: Vychlazenou zeleninou promíchejte se zálivkou a rozdělte do talířů. Sýr nastrouhejte nahrubo a posypte jím salát. Podávejte s čerstvým pečivem.








Napsat komentář