Mleté jehněčí na špízu s bulgurem a smetanovým dipem

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🍽️ Množství: 5 porcí

🍪 Popis

Zkuste si připravit výtečné kebaby z mletého jehněčího masa v orientálním stylu. Skvěle se k nim hodí lehký z bulguru se zeleninou a osvěžující dip.

🍓 Ingredience

ŠPÍZY:

:

DIP:

  • nebo hustý bílý 200 g
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • citrónová šťáva podle chuti
  • kousek chilli papričky

🥘 Postup přípravy

Maso namelte najemno a promíchejte s veškerým kořením, nasekanou petrželkou a kůrou z citronu. Vše pečlivě zpracujte, aby se spojilo s masem. Upečte malý kousek masa, zda má dobrou chuť, případně dochuťte.

Dřevěné špízy namočte do vody, na ohni pak nechytnou. Jehněčí maso pevně přitiskněte na špejle do tvaru šišek. Připravené špízy potřete olejem a za občasného otáčení grilujte nebo pečte na pánvi při vyšší teplotě.

Bulgur dejte do vyšší misky, osolte, opepřete a zalijte téměř dvojnásobkem vařící vody (nebo drůbežího vývaru). Misku pečlivě zaklopte nebo zakryjte fólií. Počkejte, dokud bulgur nenasákne veškerou vodu, bude to trvat asi 20 minut. Mezitím smíchejte ingredience na dresink: olej, šťávu z citronu, špetku pepře a česnek utřený se solí. Rajčata zbavte jadřinců a nakrájejte spolu s okurkou na menší kousky. nakrájejte na tenké nudličky a cibuli na drobné kostičky. Pokud v bulguru zůstalo trochu vody, tak ji teď slijte. Bulgur načechrejte vidličkou a smíchejte se zbylými surovinami a dresinkem. Podle potřeby dochuťte a před podáváním nechte odležet a dobře vychladit.

Smetanou smíchejte se šťávou z citronu, solí, pepřem a případně také chilli a nechte vychladit.

Špízy podávejte s bulgurovým salátem, smetanovým dipem a pita chlebem.

☕️ Poznámka

https://fresh.iprima.cz/videorecepty/mlete-jehneci-na-spizu-s-bulgurem




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *