🍓 Ingredience
Pikantní omáčka:
Hořčicovo-medová omáčka:
- 2 lžíce zakysaná smetana
- 2 lžíce majonéza
- 2 lžíce dijonská hořčice
- 1 lžíce med
- 1 stroužek česnek
- 1 lžička citronová šťáva
- 1 lžíce olivový olej
- bílý pepř
Majonézová omáčka s česnekem:
- 2 ks vejce
- 2 lžíce sůl
- 4 stroužky česnek
- 2 lžíce olivový olej
- 1 lžíce citronová šťáva
- 1 lžíce jogurt
- pepř
- červená paprika
- sůl
Kari omáčka:
- 2 lžíce zakysaná smetana
- 2 lžíce majonéza
- 2 lžíce bílý jogurt
- 1/2 lžičky kari koření
- 2 stroužky česnek
- 1 lžička ocet
- červená mletá paprika
- pepř
Koprová omáčka:
- 2 lžíce majonéza
- 2 lžíce bílý jogurt
- 1 lžíce zakysaná smetana
- 2 stroužky česnek
- 1 svazek kopr
- červená mletá paprika
- pepř
- sůl
🥘 Postup přípravy
Pikantní omáčka:
Cibuli a pálivou papričku nakrájíme na menší kousky a všechno vložíme do kuchyňského robota. Přidáme ostatní suroviny kromě oleje a mixujeme dohladka. Nakonec přidáme olivový olej a promícháme.
Horčicovo-medová omáčka:
Smetanu, majonézu a dijonskou hořčici smícháme v misce. Přidáme prolisovaný česnek, bílý pepř a citrónovou šťávu. Na závěr přimícháme med, který jsme rozšlehali vidličkou v olivovém oleji.
Kari omáčka:
Smetanu, majonézu a bílý jogurt (můžeme použít i kyselé mléko) smícháme v misce. Přidáme mletou červenou papriku, pepř, prolisovaný česnek, kari koření a promícháme. Na závěr přidáme ocet a znovu důkladně vymícháme.
Majonézová omáčka s česnekem:
Všechny suroviny na přípravu této omáčky vymixujeme v misce mixérem /kromě citronové šťávy a oleje – ten tenkým proudem přidáváme do ušlehané hmoty na závěr/. Ochutíme citronovou šťávou. Omáčku skladujeme v chladničce.
Koprová omáčka:
Majonézu, jogurt a smetanu smícháme v misce. Osolíme a opepříme podle chuti. Kopr nasekáme na drobno, stejně tak i česnek (můžeme přidat i prolisovaný – podle chuti). Namísto kopru můžeme přidat čerstvé bylinky – bazalku, petržel, tymián, …








Napsat komentář