Dressingy a omáčky ke grilovanému masu

,

🍓 Ingredience

Pikantní omáčka:

Hořčicovo-medová omáčka:

Majonézová omáčka s česnekem:

  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce sůl
  • 4 stroužky česnek
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 lžíce
  • pepř
  • červená paprika
  • sůl

Kari omáčka:

  • 2 lžíce zakysaná smetana
  • 2 lžíce majonéza
  • 2 lžíce
  • 1/2 lžičky kari
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžička ocet
  • červená mletá paprika
  • pepř

Koprová omáčka:

  • 2 lžíce majonéza
  • 2 lžíce bílý jogurt
  • 1 lžíce zakysaná smetana
  • 2 stroužky česnek
  • 1 svazek kopr
  • červená mletá paprika
  • pepř
  • sůl

🥘 Postup přípravy

Pikantní omáčka:

Cibuli a pálivou papričku nakrájíme na menší kousky a všechno vložíme do kuchyňského robota. Přidáme ostatní suroviny kromě oleje a mixujeme dohladka. Nakonec přidáme olivový olej a promícháme.

Horčicovo-medová omáčka:

Smetanu, majonézu a dijonskou hořčici smícháme v misce. Přidáme prolisovaný česnek, bílý pepř a citrónovou šťávu. Na závěr přimícháme med, který jsme rozšlehali vidličkou v olivovém oleji.

Kari omáčka:

Smetanu, majonézu a bílý jogurt (můžeme použít i kyselé ) smícháme v misce. Přidáme mletou červenou papriku, pepř, prolisovaný česnek, a promícháme. Na závěr přidáme ocet a znovu důkladně vymícháme.

Majonézová omáčka s česnekem:

Všechny suroviny na přípravu této omáčky vymixujeme v misce mixérem /kromě citronové šťávy a oleje – ten tenkým proudem přidáváme do ušlehané hmoty na závěr/. Ochutíme citronovou šťávou. Omáčku skladujeme v chladničce.

Koprová omáčka:

Majonézu, jogurt a smetanu smícháme v misce. Osolíme a opepříme podle chuti. Kopr nasekáme na drobno, stejně tak i česnek (můžeme přidat i prolisovaný – podle chuti). Namísto kopru můžeme přidat čerstvé – bazalku, , , …

☕️ Poznámka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *