🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 1 porce
🍪 Popis
Přemýšlíte, čím potěšit chlapa? Pokud zrovna není vegetarián nebo vegan, určitě se mu zavděčíte pořádným steakem. Alfa a omega je vybrat správné maso. Ideálně pořádně vyzrálé hovězí s tukovým žilkováním, které zachová šťavnatost. A pokud k němu naservírujte jihoamerickou omáčku chimichurri s česnekem a petrželí, bude to bomba! A následně i výbuch vášně 🙂
🍓 Ingredience
- stařené hovězí zadní 150–200 g
- olivový olej
- čerstvě namletý pepř
- vločková sůl
Chimichurri:
- hladkolistá petržel 2 hrsti
- čerstvé oregano 1 hrst
- čerstvý koriandr 1 hrst
- chilli papričky 2 ks
- česnek 3 stroužky
- citronová šťáva nebo vinný ocet 3 lžíce
- olivový olej
- sůl a čerstvě namletý pepř
🥘 Postup přípravy
Nejprve si připravte chimichurri omáčku. Všechny bylinky velmi jemně posekejte (můžete si vzít na pomoc hmoždíř nebo mixér), přidejte najemno pokrájený nebo prolisovaný česnek a chilli papričku zbavenou semínek a nakrájenou najemno. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem a dostatečně zalijte olivovým olejem.
Steak v pokojové teplotě před opékáním osušte papírovou utěrkou a opepřete. V pánvi rozehřejte olivový olej a steak opékejte z obou stran. Můžete použít „centimetrové pravidlo“ – jak je steak vysoký, tolik minut ho opékejte z každé strany. Třícentimetrový kousek tedy budete z každé strany opékat 3 minuty. Po upečení steak zabalte do alobalu a nechte alespoň 10 minut odpočinout.
Pak ho nakrájejte na tenké plátky, osolte vločkovou solí a podávejte s chimichurri omáčkou. Jako příloha se skvěle hodí pečené brambory nebo lehký salát.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://fresh.iprima.cz/recepty/steak-s-chimichurri-omackou








Napsat komentář