🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 1 porce
🍪 Popis
Tomuto receptu vévodí garam masala, velmi chutná a voňavá indická směs koření. Krevety jsou plné bílkovin, nejsou nijak výrazné a tak nepřebijí chuť samotné omáčky, kterou zjemní kokosové mléko. Jednoduché exotické jídlo, které máte připravené za pár minut.
🍓 Ingredience
- ghí (přepuštěné máslo)
- cherry rajčata (můžete použít drcená z plechovky)
- krevety cca 200 g
- kokosové mléko
- cibule, např. červená 1 ks
- česnek cca 2 stroužky
- drcený kmín
- curry 1/2 lžičky
- garam masala 1/2 lžičky
- tamari omáčka cca 1 lžíce
- kurkuma 1/2 lžičky
- sůl, citron
🥘 Postup přípravy
1
V hlubší pánvi osmahněte na přepuštěném másle cibuli, poté nakrájený česnek, přidejte postupně drcený kmín, kurkumu, curry a chvilku vše míchejte. Pozor nepřipálit.
2
Následují rajčátka, která společně s kořením chvilku poduste, pak vlijte kokosové mléko, přidejte garam masalu, krevety, tamari a chvilku pod pokličkou poduste. Popřípadě dosolte.
3
Ochutit můžete ještě čerstvým koriandrem nebo petrželkou a citronem.








Napsat komentář