Tradiční polský bigos se sušenými švestkami

, , , , , ,

🕒 Doba přípravy: 2 hod.

🍽️ Množství: 6-8 porcí

🍪 Popis

Tradiční polská kuchyně využívá podobné suroviny jako ta česká, , a doplňuje v tomto receptu papriková klobáska, a . Výsledek je chuťově vynikajicí, určitě zkuste!

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Vepřové a hovězí maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a mírně pocukrujte. Houby namočte do malé misky se studenou vodou. V ohnivzdorném hrnci rozehřejte sádlo na vysokou teplotu a maso ze všech stran prudce zatáhněte – nejdřív hovězí, poté vepřové.

Do hrnce přihoďte nahrubo nakrájené klobásy a také je opečte, po dvou minutách přidejte nasekanou cibuli a nechte ji krátce zesklovaťet. Přisypte papriku, trochu cukru, nové koření, bobkový list a ještě zarestujte. Přihoďte sušené švestky, kysané zelí i s lákem, houby i s vodou, v níž byly namočené, a oloupané nahrubo nakrájené brambory. Osolte, opepřete a zamíchejte. Hrnec zaklopte a bigos duste v troubě vyhřáté na 130 °C asi 4–5 hodin.

Až hrnec otevřete, maso by se mělo rozpadat. Bigos podávejte s chlebem. Nejlepší je trochu uleželý, tak druhý třetí den.

☕️ Poznámka

https://fresh.iprima.cz/recepty/tradicni-polsky-bigos-se-susenymi-svestkami




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *