Dýňová polévka vylepšená jablkem a zázvorem

, , ,

🧑‍🍳 Náročnost: střední

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

V první řadě je zapotřebí očistit dýni a nakrájet ji na kostky. Hodit se vám bude kvalitní nůž a škrabka.

Nadrobno se nakrájí také cibule. A nechá se na másle zesklovaťet. Pak už se přidá nakrájená dýně a zprudka pořádně orestuje. Následně se přidá polovina a vše zalije vývarem. Výborný je zeleninový, nicméně použít lze i kuřecí. V nejhorším, když doma žádný nemáte, není problém přidat jen vodu. Výsledná chuť polévky ale nebude tak silná a intenzivní. Vykukovat by na povrch měly kostky dýně, respektive jejich špičky. Pokud je vývar dostatečně slaný, už jej není zapotřebí solit. Hrnec se přikryje poklic a směs přivede k varu. Pak už se stáhne plamen na minimum a nechá se všechno cca 15 až 30 minut probublávat. Dýně musí změknout.

Až dýně pořádně změkne, je třeba hrnec odstranit z plotny a všechno poté rozmixovat tyčovým mixérem. Konzistence směsi musí být dokonale hladká. Pak už se vmíchá . Není třeba ji spotřebovat celou, záleží na chuti.

Nyní je třeba přidat koření, a to zázvor, garam masala, pepř, sůl a muškátový oříšek. Určitě nezapomeňte ani na pár kapek citronu.

se opraží na pánvi. Uslyšíte-li praskání, je to známka toho, že je hotovo. Semínka by po delší době na plotně zhořkla. Polévku ve finále dokonale ozdobí. Výborná je na ozdobu také a plátky parmezánu. Celkový dojem bude jedinečný.

☕️ Poznámka

https://www.igurmet.cz/recepty/polevky/zeleninove/dynova-polevka-vylepsena-jablkem-zazvorem-8667/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *